2014. június 16., hétfő

Segítség

   Manapság sok embernek segítségre van szüksége, de a segítőkész emberből kevés van. De én nem csak arra gondolok, hogy a hajléktalanoknak pénzt adni, hanem én mindenre gondolok. Ha valaki segítséget kér egy háziban, vagy valaki felkiált segítségért. Ha valaki nem segítőkész, az arra is utalhat, hogy lusta. Ha segítesz másoknak, ők kedvelni fognak, és tudják, hogy bízhatnak benned. Még ha el is fárad ettől az ember, legalább tudja, hogy örömöt szerzett valakinek :)
   Persze ez a segítőkészség elfajulhat, mint sok minden más. Figyelj arra, hogy kedvességed miatt ne használjanak ki! Mert akkor hiába voltál te a kedves, könnyen tőrbe csalhatnak. Figyelj oda és hidd el, hogy feltűnik, ha valaki csak ki akar használni.
   Minden embernek vannak gondjaik, még ha egyesek nem is fejezik ki, nyugodtan kérdezd meg mi a baj, és ha akarja elmondja, de ha akarja akkor nem. Ez esetben úgy tudsz neki segíteni, hogy eltereled a figyelmét erről a dologról. Nevettesd meg, nézzetek valami vicces filmet, de az a lényeg, hogy vidítsd fel őt. Ha kitartóan csinálod ezt, akkor egy idő után megtörik, és máris jobb kedve lesz. De ha nem, akkor szedd ki belőle az igazságot, mert az neki is jól eshet,ha valakinek elmondhatja, és ilyenkor segíthetsz neki megoldani a helyzetet.
   És mikor látod, hogy maga alatt van, ne csak szomorkodj, és csak sajnáld őt, mert akkor a hangulata csak rosszabb lesz. És ő ezzel még jobban sajnálni fogja magát, és még szomorúbb lesz. Sajnálhatod őt egy kicsit, de utána tereld el a figyelmét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése